<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5710608635679079835\x26blogName\x3dMy+Life+is+My+Own+%5E.%5E\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://kasih-xoxo.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://kasih-xoxo.blogspot.com/\x26vt\x3d-8073461350471017716', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Thursday, 26 August 2010
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
 

Kali ini da tatao na cerita ttg apa lagi . Hati perasan da ta segembira macam dulu . Puasa pon lagi berapa minggu aje na abes dan tiba la saat raya . Memang teruja kalau menjelang raya but now ta dapat rasa kan semangat na raya even dapat baju baru, kasut baru dan bla3 . Hurm, macam dapat rasakan something saja na berlaku . Tiada makna dalam hidup ini lagi, huh ! Rindu dekat semua kawan yang jauh and the same time ta dapat rasa kan juga perasan sayang pada kawan-kawan . Macam mana ini ! ! ! Rasa terlalu lemah bila fikir kan perkara yang patut di fikir . Memang happy tergedik depan kawan tapi dalam hati tiada siapa yang tahu macam mana perasan ini . Ta mengharapkan kawan baik untuk dengar luahan tapi tatao na ckp macam mana perasan sekarang makin jauh dalam hidup dan diri kawan yang terlalu penting dan sayang . Kemungkinan ini semua terjadi apabila hati asyik kata 'aku da tade perasan pon ta kira dekat lelaki atau sesiapa' Mungkin di sebab kan itu Tuhan bagi balasan . Ya Allah, segala apa yang telah aku lakukan sama ada sengaja atau tidak sama ada terlanjur kata atau sebaliknya , aku hanya mampu berdoa memohon keampunan dan taubat dari Kau sahaja Ya Allah . Berikan lah aku peluang untuk hidup dengan penuh bermakna ;'(

Labels:

You is mine Thursday, August 26, 2010

Friday, 20 August 2010
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

Hello blogger . Lama kan tinggal kan awak sendirian tanpa sebarang khabar ? Macam biasa la hanya dapat online time cuti sahaja . Pejam celik da 10 hari puasa . Cepat betul masa berlalu . Buku pon masih ta habis baca lagi, isssyyhhhh . Dan minggu depan pula akak da mula cuti jadi tentunya dea akan balik . Argghh, tidak ! Gamat la jawabnya rumah nanti . Hey soul sister, ingat tao syarat kalau nak balik rumah ? Ahaha, kejam . Okey, stopped !

Lets we start :
16/08/2010 - 18/08/2010 : Kerja harian di lakukan seperti biasa . Jaga baby . Ulangkaji .

19/08/2010 : Lepak dengan kacik [Wan Nurliyana Bt Megat Mohd Nasir Bin Hj Mat Arshad] Zra and Echa.
                     Kemas bilik dan mengecat hijau kuning oleh my LittleBunnyBooMowww . Thank alot guys .
                     Korang sanggup jalan kaki meredah panas terik matahari untuk datang rumah semata-mata na
                     tolong hias kan bilik aku . Hargai itu tao ta ! Tapi sedih sebab LittlePooh ta join sama .
                     Sibuk ulangkaji . Good luck :)

20/08/2010 : Lepak-ing bersama Kacik, Zra, Ila, Atin and Dee tanpa Wanii di char kuet teow sahaja, hue3.                        Sian dea . Lain kali kita lepak lagi yea tapi bersama Wanii . Macam orang gila je dekat sana .
                     10.00 malam ? Mereka hantar saya pulang dan ada polis ! *Whoat, tahu takut . Ahaha.
                     Tapi semua da selamat pulang ke rumah, alhamdulilah .  Online online online  ! ! ! Rindu <3
                     Kacik dan Ila mengenakan aku , damn ! Bagus sungguh korang berdua . Na kena bantai yea .
                     Pot pet pot pet dkt fb tp itu best okey . Suka *Auww, gedik nya awk :)

20/08/2010 : Rindu Wanii & Celop . Mereka the best oh :(

You is mine Friday, August 20, 2010

Saturday, 14 August 2010
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

1st thing when i get message from you i'm start crying , huh ! *time itu tengah enjut baby dalam buaian sambil dengar lagu about 'TEMAN SEJATI' . Sayang, you text I tepat pada waktu nya kan ? Ahaha, tao-tao je. Then, I terus tersenyum dan buad dont know sahaja bila dah dapat mesej you . HEHE . Sebab tetiba rasa malu pulak . Then then kita berbalas mesej kan ? Sepanjang type mesej itu boleh pulak tersenyum sendiri macam orang sasau bercinta padahal boyfiee pon tarak . Kesian kan kawan you nie ? Okey, after berbalas mesej kita dah kembali macam biasa kan ? Kita dah berkawan semua ! Yeepppyyy, hurraaayyyyy :) Dan , apa lagi yea ? u Itu je kan ? And last mesej from you , you said sorry again sedangkan kawan you yang sangat baik hati ini tak kisah pon *Perasan baik je kan ? Lastly, I di suruh someone kawan kita baca your blog and she say 'na nages bila tengok kita macam ini'. Awak, awak baik sungguh tahu tak ! Awak da banyak tolong pulih kan hubungan kami bila kami jadi macam ini . Sebab itu ramai sayang awak termasuk saya & dia <3 Lain kali, kita lepak sama okey kalau ada masa dan boleh main stok bunga api ~wheee .




*Walau pelbagai masalah yang berlaku kita tetap kawan selamanya melainkan aku tidak ada lagi :) Thank alot to Nurhazwani Atiqah Bt Zaharuddin because always help your friends when I need you . And 1 more thing , however was happens I hope please dont let me go from you my honey , because for me I cannot breathe without you gurl :( ILOVEALLMYBESTFRIENDSFOREVERUNTILDIE . Mwaaaahhhhh <3








You is mine Saturday, August 14, 2010

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
 

Tadaaa, ahaha . Gila kan ? Okey sebelum mula aku nak ucapkan Selamat Menyambut Ramdhan Al-Mubarak kepada semua kawan dan yang kenal diri aku . Rasa macam lama je masa berlalu walaupun puasa dah masuk hari yang ke-4 . Sepanjang puasa ini macam-macam yang berlaku pada diri aku . Alhamdulilah ada perkara yang terjadi dapat aku selesaikan dengan baik dan sebaliknya . Semua dugaan yang di beri hanya datang sekelip mata sahaja dan hilang dengan sepantas saja . Memang sangat perit untuk hadapi apa yang berlaku tapi aku tahu itu adalah dugaan dan cabaran semata-mata untuk aku hadapi sama ada dengan sabar atau tidak . Dan sekarang aku sudah mula berubah sedikit untuk beralih ke arah yang baik . Maklum la dulu kan aku jahat, betul tak wey ? Ahaha, issyyhhh . Apa-apa pun mungkin sebab aku dah matang walaupun hari jadi tak sampai lagi. HEHE . Bulan puasa ini banyak mengajar aku erti kesabaran . Serious taw . Tak tipu =.=  Tapi dengan apa yang berlaku bagi aku , aku akan cuba bertahan . Lagi-lagi tahun ini adalah tahun terbesar aku iaitu SPM . Dan lepas naik je sekolah terus percubaan SPM . Sumpah, sekarang memang cuak, gementar dan macam lagi la . Aku pon dah mula belajar dan berusaha sikit-sikit sebab aku nak buktikan kepada ibu bapa aku yang aku boleh lebih dari kakak aku, huh ! Tapi korang semua yang baca blog ini jangan lupa doakan kejayaan aku taw . Doakan aku di beri ketenangan untuk menjawab soalan nanti walaupun lambat lagi peperiksaan . Issyyhhh, rasa nak raya lebih-lebih oh tapi bila di fikirkan nak periksa terpaksa menahan . Waaaaaa x.x

*Maaf ya ibu bapak kalau ayat di atas itu betul-betul skema . Cuba untuk membiasakan diri supaya senang dalam peperiksaan BM, SPM jawab tak ada 'short' aje. Ahaha . Try untuk berubah untuk jadi lebih baik :)

You is mine Saturday, August 14, 2010

Sunday, 8 August 2010
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

I love all my friends that I've . Minggu ini semua umat islam akan berpuasa kan ? Cepat betul masa berlalu . pejam celik pejam celik dah bulan 8 . Jadi, macam mana persediaan korang semua ? Okey atau tidak ? Gembira atau teruja ? Ahaha . Semoga ramadhan yang akan tiba ini korang semua di berkati dan di beri rahmat oleh-Nya . Jangan ponteng puasa taw wey . Nanti tak dapat duit raya nak beli bunga api, whee .
Wey korang dah bersedia belum percubaan SPM ni ? Kesian kita kan tak boleh nak suka-suka bila raya . Issyyhh, siapa la yang buat masa percubaan selepas raya . Susah punya nak pegang buku . Tapi tak apa, demi masa depan kita semua kan ? Semua kawan tersayang, jangan terlalu gembira bila menjelang hari raya nanti okey . Kita ada peperiksaan besar la tahun ini . Tak boleh la nak gembira sahaja . Jangan lupa jaga diri dan ulangkaji okey . Semoga kita semua dapat menjawab peperiksaan percubaan selepas raya ini dengan senang dan tenang . Jangan lupa berdoa pada Allah taw . Sayang korang semua <3

You is mine Sunday, August 08, 2010

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
Aku tak tahu apa yang telah aku lakukan pada semua orang . Aku keliru . Aku binggung . 
Aku cuma nak bersendirian . Ya Allah dugaan apa pula kali ini yang Kau berikan kepada ku Ya Allah .
Satu per satu masalah datang . Alhamdulilah aku dapat selesaikan dengan bantuan orang di sekeliling aku tapi Ya Allah kenapa kau langsung tidak memberikan aku sedikit peluang untuk merasakan kebahagian walaupun hanya sementara Ya Allah ? Ya Allah aku tidak sekuat setabah seperti orang lain Ya Allah . Aku hanya manusia biasa yang lemah dan tidak sempurna untuk orang menerima aku dengan seadanya . Ya Allah sampai bila semua ini harus berlaku ? Kadang kala aku sudah berputus asa Ya Allah . Aku tidak larat untuk hadapi dugaan-Mu ini . Apa lagi dugaan yang akan Kau berikan aku selepas ini Ya Allah ? Ya Allah , hanya Kau sahaja yang tahu betapa sayang nya aku kepada ibu bapa ku, guru ku dan rakan ku Ya Allah . Kau sahaja yang boleh membaca fikiran hamba-Mu ini Ya Allah tapi kenapa Kau masih bagi aku dugaan seperti ini ? Kenapa aku di hidup kan kalau orang membenci aku Ya Allah ? Kenapa aku selalu keseorangan bila aku sedih Ya Allah ? Kenapa kawan ku tidak faham aku ? Adakah selama ini aku hidup telah banyak buat mereka sakit hati, meluat, membenci, tak tahan dengan perangai aku, aku banyak menyusahkan mereka dan banyak mendatangkan masalah pada mereka Ya Allah ? Sekiranya semua ini betul aku hanya mampu minta maaf . Aku tahu aku sering melakukan kesalahan dan kesilapan sama ad sengaja tidak sengaja atau hanya bergurau . Adakah betul kata mak nanti aku akan satu persatu kehilangan kawan ? Adakah apa yang mak cakap betul Ya Allah ? Ketika mak cakap macam itu hanya Kau sahaja yang tahu hati dan perasaan aku . Aku selalu berdoa kepada Kau yang aku tak nak kawan aku hilang dalam sekelip mata tapi nampak nya sedikit demi sedikit ia nya berlaku . Adakah ini zaman kejatuhan aku ? Ya Allah, tahun ini adalah tahun terbesar aku . Aku tak nak serabut kan segala fikiran aku dengan menimbul kan banyak masalah . Aku cuba untuk berfikiran positif tapi itu semua hanya sementara sahaja Ya Allah . Hanya sementara ! Kau tahu kan yang aku tak boleh hidup tanpa mereka ? Tapi kenapa semua ini harus berlaku Ya Allah ? Adakah mereka dah tak tahan dengan aku ? Aku tahu mereka semua tak kisah tentang aku . Aku tak seberapa penting macam orang lain kan Ya Allah ? Kenapa semua ini harus berlaku ? Kenapa kenapa kenapa ?! Kenapa senang sahaja kau meluahkan dan berkata sedemikian ? Besar sangat ke wey salah aku pada kau ? Korang mesti fikir hanya korang je yang nak jaga hati dan perasan aku kan ? Kalau betul la apa yang aku cakap korang salah ! Ada masa aku diam dan fikir je kenapa bila aku merajuk atau marah mesti semua orang marah balik pada aku , kenapa ! Tapi kadang-kadang bila korang macam itu aku hanya mampu tengok diam dan pujuk korang sama ada salah aku atau tak . Aku sanggup buang ego aku . Aku sanggup mengalah sebab aku tak nak bergaduh , aku tak nak bermasam-muka atau sebaliknya tapi apa yang aku dapat ? Korang, aku ta penting ke dalam hidup korang sebenarnya ? Aku selalu cuba untuk jaga hati korang, aku selalu nak jadi kawan terbaik korang tapi aku rasa aku tak ada dalam senarai itu kan ? Aku tak pernah nak salah kan kawan aku . Aku sayang kawan aku . Aku cuma nak tahu kenapa ada masa aku di layan macam ini ? Korang tak percaya ke yang aku sayang korang ha ? Atau korang lebih suka aku tak ada ? Korang, aku rasa aku da berubah daripada seorang yang kejam, tak berhati perut suatu ketika dulu dan sekarang aku cuba untuk jadi  yang terhebat di mata korang tapi nampak nya semua itu tak boleh kan ? *Issyyhhh, angan-angan tinggi betul kan ? Ahaha :) Wey, bila aku baca mesej kau aku cuba untuk tak nangis , aku cuba untuk tak fikir bukan bukan tapi tak boleh . Hanya sebab tak munasabah terus kau kata macam itu kan ? Kenapa wey ? Sebab kau dah dapat pengganti aku ke ? Orang yang memang boleh faham kau, macam itu ? Kalau betul bagus la . Aku harap dia jangan jadi macam aku . Lagi pun itu semua kawan aku . Aku tak nak bermusuh dan gaduh . Tapi aku nak kau tahu apa perasan kau bila aku bagi mesej macam itu ? Kau sakit hati , kau tak heran kan ? Tapi kenapa kau tak kisah semua to ? Sebab kau ada ramai kawan dan bagi kau aku tak penting . Jadi, itu sebab kau tak kisah kalau aku dgn kau kan ? Btw, thanks alot . Itu yang kau nak kan ? Bukan aku yang minta nak jadi macam ini . Aku harap kau halal kan segala-galanya :) 









Gratisan Musik

You is mine Sunday, August 08, 2010

Thursday, 5 August 2010
I got one new message from someone . When I read a message I know whose this .
And i read again from her blog . Its totally true . Dear, why you think like that ? Kehadiran sy dalam hidup awk menyusakan awk ke ? Membuad kan awk selalu sedih ke ? Atau sebaliknya ? Sy selalu berkata dlm hati yg sy na jd kwn paling best in your life but i know that it can't be a reality . I know you still have a good friend then me right ? But, what can i do ? Sy cuma berharap 1 hari nanti awk akn sedar dgn kehadiran sy walaupun sy la yg selalu membuad awk nages, menyusakan awk dan menyakitkan hati awk . Tp awk sy takesa awk na mara atau benci sy sbb bg sy itu adat la kalo berkawan kan ? Mesti ad suka duka gado nages kan ? Awk , tolong la jangan pikir awk saja yg na kena jaga hati and perasan org je . Bukan sy mara awk sbb awk tulis mcm to . TIDAAAKKKK okey . Cuma dekat situ sy na awk tao je siapa kata awk kena jaga hati and perasaan kwn awk yea ? Awk suka sgt pikir yg negatif . Itu sbb la awk nages . Awk pon suka mendiam kan diri awk, suka buad hal awl sdgkan awk di kelilingi ramai sangad kwn yg bagus dr sy . Awk bertuah taw  !!! Kdg2 sy merasakan betapa best nya kalo sy berada di tempat awk . Ramai sangad yg care pd awk, yg syg awk dan sebagainya . Cuma awk pikir dorg akn ad bersama awk bila awk happy je but time sedih tade . Awk silap . Awk kena la buang segala perasaan and pikiran yg membuad kan awk pikir negatif syg . Lps nie, try awk cuba positif kan diri awk ! Awk perlu la saba dgn setiap ap yg berlaku and terjadi pd awk . Mcm awk dgn sy suatu ketika dahulu, ingat kan ? Sy always buad awk ta kira sedih atau happy . Time sy kata na pindah sy saket , ingat ta ? Awk nages gila-gila . Bkn bermaksud sy na tipu atau kenakan awk . Sy cuma suka buad mcm to sbb sy dpt rasakan bahawa kewujudan sy dekat bumi ini ad org perhatikan, ad org perasan dan syg sy mcm awk . Awk best friends sy yg terhebad la . Even now kita da ta 1 school, always together but kita maseh bole share everthing kan ? Sy tao sy bkn kwn terbaek yg awk na cari tp sy cuba untk menjadi kwn yg terbaek untk awk, percaya la sy :) Sometimes, i'm sadness when i'm thinking why my friends that i love care they not trust me or else to share everything ? Why just a some of your problems you tell me but another problems you share with other person or just keep in your heart ? Why why why ? I know i'm not a perfect person but I alwys try do the best foe my life, family and friends . But no one understand and appriciate what I do and what I am do .

*Sorry , if i write this make you cried again :'(

You is mine Thursday, August 05, 2010

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

Hello peeps . Once again :)
Okey, today i've competition Austrian bla bla bla *sorry, lupa nama penuh la .
So, agk sedikit nervous . Mana ta nya maklum la bdk ta pandai ad hati kan na join ?
Wey, ad aku kesa ke ? Ahaha. Yg penting aku mencuba la . Sala betul dapat juga sijil
from AUSTRALIA oh . Jgn memaen . Then, awl pgy agy2 mina dlm class alwyas menyakat aku .
Aiyark, issyhhh. Malu oh . Maklum la kan hanya aku je yg join . Konon wakil class , ececeh :p
Okey, after rest wan and echa hantar aku ke airport dan tinggal la aku bersendirian di situ .
Ceramah pot pet pot pet dan di bg paper swo jawab selama 1 jam 15 minit . Wey, mana cukup !
Bapak susa na mampus oh . Siap masukkan soalan add math, tarak penin ka ? Huh ! Last2 just
a few minutes more so teacher just ckp 'guys, just tembak je walaupun sala' betul betul. HEHE .
So, kuar dr bilik maths menggigil . Yela kod2 all question semua yg jwb sala kan ? Btw, after balik
timbul la pula 1 problems . Di mana wan menyuruh aku berlakon yg aku pgy Australis so wanii pon
caya dan now dea mybe agk kecik hati dan geram pada kteorg cz tipu dea . Hello, gurl you know
what ? Its just kidding only but i dont know you take it be a seriously . I'm sorry okey :(
Mybe that time you not in mood right ? Sorry, again =.=

You is mine Thursday, August 05, 2010

Sunday, 1 August 2010
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
 
Today [01 Ogos 2010]
Cepat kan masa berlalu ? Dan masuk bulan Ogos . Minggu depan lagi da na puasa , huh .
Rasa menggigil je satu bdn bila terpikir kan this year tahun terpenting :(
Suda la, kita ttp cerita seketika ttg hal itu okey ? Act na story about wedding cousin .
Eh, abg airol and kak alina selamat pengantin baru yea . Semoga cepat timang cahaya mata .
Ta saba oh na jd AUNT untuk ank buah akn dtg *Angan-angan tinggi bukan ? Whee .
Sampai je OMG , malang tidak berbau my kasut terputus , issyyhh .
Time mcm nie jugak la dea na buad peragai kan ? Ddk dlm kereta hampir 1 jam oh mencari
kasut tade last2 kena pakai cross pink buruk siapa nta ! Btw, thank and syukur je la kan wey
dpt pakai kasut ? Kalo tade kst to tade and ta dpt punya aku na bergamba berposing sana sini .
Then ap agy mkn tangkap gamba jaga baby dan bergosip :) That all okey .

You is mine Sunday, August 01, 2010

  بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم

Assalammualaikum :)
Okey smlm and today hari busy sedikit dgn wedding and birthday Wanii .
Mmg happy yg tidak dpt di gambar kan . Last day sambut birthday Wanii again dekat Klanang Beach .
Tiada tempat laen kan ? Every year sambut papew function sama tempat je , Ahaha . Sian .
And memcm la perkara terjadi . Dan sangad malas na explain panjang lebar . So, last day adalah hari yang sangad best with Wan, Wanii, Fyka, Dya, Amem dan Ijat even kekurangan kwn yg laen :(
Around 4.30 petang going back with Wanii , ilysdm gendut <3 *Mwaahhh
Then, malam nya parents ajk pgy Banting beli mana yg ptt untk baju raya then pilih pilih bayar naek kereta dan pulang ke rumah .Tepat 10.00 going somewhere , where ? Huh ! Kena pgy bwk berjumpa dukun bomoh pawang dan sebagainya untk berubat ? Why wth me ? *Scared . Di jampi di mandikan dgn air bunga dgn keadaan angin kuat kesejukkan dan menggigil dan ZzzzZZzzz . Ahaha . Tamat suda =.=

You is mine Sunday, August 01, 2010

Disclaimers ♥
Welcome To www.kasih-xoxo.blogspot.com

Do you love me ? I'll love you back
Hate me ? Click Here

Rippers are welcome to leave
Its WARNING to you :
*Please DONT spamming !

Tag as much as you can because I
like people who tag me :D

Mine ♥
Im not a perfect for you but I try to be a perfect
♣ Enna
♣ 17 y/o
♣ Banting, Selangor

Loves & Hates ♥

Loves :

♣ Nikon D56 .
♣ Mini Copper .
♣ Hang with YOU .
♣ Photograper .

Hates :

♣ Liar .
♣ Hypocrite .
♣ Copycats miaw miaw

Gossips ♥
♣ All chats are allowed here ;D
♣ Grandmother stories whatever you want !
CBOX

Credits ♥
Designer: Audiee-kewgirl♥
Bascodes : kathleen
image : enakei,photobucket
Brushes : Deviantart

Flash Back ♥
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010